Over Mezelf

Bedankt voor het bezoeken van de pagina van Simran Kundalini Yoga School Heerlen. Ik ben Orsi Hegyi. Mijn spirituele naam is Harjan Kaur. (De nederige en loyale dienaar van God).

Ik heb Simran Yoga aan het begin van 2016 te Eindhoven opgezet om meer tijd te besteden aan mijn passie, het geven van Kundalini Yoga lessen naast mijn werk als fysiotherapeute.

Ik beoefen yoga sinds mijn 16de. Kundalini Yoga is een steeds belangrijker onderdeel van mijn leven sinds 2008. Kundalini Yoga heeft een onmiddellijke en diepe connectie met mezelf gegeven, die ik nooit eerder heb ervaren.

Het doel van Simran Kundalini Yoga School Heerlen is om deze krachtige vorm van yoga te delen om meer gezondheid, vreugde en rust in in ons dagelijkse leven te creëren.

Yoga, Fysiotherapie, Ayurveda:

Ik ben in Juli 2013 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven. Ik heb 3 jaar lang als algemene fysiotherapeute bij SGE Tongelre (Stichting Gezondheidscentra Eindhoven) gewerkt.  De basis principes van yoga – ademhaling, lichaamsbewustzijn, ontspanning en houdingscorrectie hebben altijd een grote rol gespeeld in de behandelingen die ik geef. Ik werk onder andere volgens de ABO-methode (Ademhaling, Bewustwording, Ontspanning) – een methode, die yoga, fysiotherapie en coaching combineert. Bij OCA Meerhoven (in samenwerking met SGE) heb ik een jaar lang met chronische en SOLK (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten) patiënten gewerkt als onderdeel van een multidisciplinair team.

In  2014 ben ik met de Kundalini Yoga Level 1 Teacher Training begonnen bij Karam Kriya School Nederland. Ik geef kundalini yoga lessen voor jong en oud sinds begin 2015. Ik heb een jaar lang met succes yoga lessen voor ouderen gegeven bij SGE de Akkers. Simran Yoga is in februari 2016 geboren toen ik de kans kreeg om zelfstandig Kundalini Yoga lessen te geven. Het is een mooie ervaring geweest. Het is bijzonder om de ontwikkeling van een groep te zien, zowel op het fysieke en het spirituele vlak.

Ik heb twee intensieve maanden bij de KAL (Kerala Ayurveda Ltd.) doorgebracht aan het einde van 2016. Het was fantastisch om over Ayurveda te leren bij de bron. De opleiding heeft een nieuwe passie in mijn leven gebracht. Ayurveda is de wetenschap van het leven. Het heeft een traditie van duizenden jaren. Ik heb veel geleerd over mijn eigen lichaam en hoe ik anderen kan helpen om gezond en evenwichtig te blijven. In totaal heb ik 5 fantastische maanden doorgebracht in India. Het was een hele rijke ervaring. Ik heb enorm veel geleerd over Ayurveda, yoga en spiritualiteit.

Simran Yoga Eindhoven wordt nu Simran Kundalini Yoga School Heerlen. Mijn partner komt uit Limburg. Hij heeft deze prachtige website gemaakt. We zijn allebei gek op Limburg. Daarom hebben we besloten om ons in Limburg te vestigen.

.

Sat Nam!